Veterinär anklagas för knarksmuggling i valpmagar

Bilden visar några av de hundvalpar som fått heroinbehållare insydda i sina magar av den misstänkta veterinären. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Drug Enforcement Administration / HO

En veterinär från Colombia misstänks för smuggling av narkotika till USA genom att operera in behållare med flytande heroin i hundvalpars magar.

Mannen anklagas för att ha förberett import och distribution av drogerna till USA. Själv nekar han dock till brottet, enligt amerikanska medier.

Valparna, mest renrasiga hundar, fick behållarna insydda i sina magar och skulle sedan exporteras till USA. Smugglarna hoppades enligt den amerikanska drogpolisen DEA att hundarnas stamtavlor skulle göra att de smidigt skulle slussas genom tullen.

Vid ett tillslag i Colombia 2005 hittades tio hundvalpar som skulle användas i drogsmuggling och som räddades. Många andra hundar avled dock.

Veterinären, som riskerar livstids fängelsestraff, greps i Spanien och har lämnats ut till USA.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning