Veteranen historisk – först att delta i sju VM

Brasilianska mittfältaren Formiga laddar för sitt sjunde VM Bild: AP/Leo Correa

Brasiliens 41-åriga mittfältare Formiga skriver historia. Hon kommer att bli den första fotbollsspelaren någonsin, både på herr- och damsidan, att delta i sju världsmästerskap efter att ha blivit uttagen i den brasilianska VM-truppen inför sommarens mästerskap i Frankrike.

PSG-spelaren delar just nu rekordet i antalet VM-turneringar (sex stycken) tillsammans med Homare Sawa, som ledde Japan till VM-titeln 2011.

På herrsidan har tre spelare deltagit i fem VM – Mexikos Rafael Márquez och Antonio Carbajal samt Tysklands Lothar Matthäus.

Om Formiga får spela i Frankrike blir hon också den äldsta spelaren på damsidan att delta i ett VM.

– Hon är ett av de bästa exemplen i världen, vi skämtar alltid om att hon inte är från den här planeten, sade förbundskaptenen Vadão när han presenterade truppen.

– Hon är en referens för oss och det fanns ingen chans att vi kunde lämna henne utanför.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning