Verstappen segrare i säsongens sista lopp

Jos Verstappen dominerade det sista loppet för säsongen. Bild: Giuseppe Cacace/Lehtikuva

Max Verstappen fick avsluta F1-säsongen med en seger. Han slog båda Mercedesförarna Valtteri Bottas och världsmästaren Lewis Hamilton, som var tillbaka efter att ha smittats av coronaviruset.

Red Bull-föraren Max Verstappen vann säsongen sista F1-lopp som avgjordes i Abu Dhabi. 23-åringen startade i pole position och tog en klar seger före tvåan, Mercedesföraren Valtteri Bottas. Hans andra seger för säsongen, den första kom på Silverstone i Storbritannien i början av augusti, och tionde totalt.

– Det var riktigt kul där ute i dag. Vi gjorde allt rätt. Vi gjorde ett väldigt starkt lopp, säger Verstappen i Viaplays sändning efter loppet.

Men något stort firande blir det inte.

– Jag kommer att njuta av att kliva upp på podiet, sedan ska jag njuta av att få åka hem.

Den redan klara världsmästaren Lewis Hamilton slutade trea. Britten missade förra veckans tävling efter att ha smittats av coronaviruset och han var märkbart påverkad av att ha varit sjuk.

– Det var ett riktigt tufft lopp för mig. Jag har känt mig stark och pigg hela säsongen men inte idag. Kroppen känns inte bra, säger Hamilton.

Det stod sedan tidigare klart att Mercedes vinner konstruktörs-VM och att Red Bull blir tvåa. Men efter söndagens resultat stod det även klart att McLaren kniper tredjeplatsen före Racing Point.

Kimi Räikkönen slutade på tolfte plats.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning