Verkstad brann ner i Karleby – ett tiotal hårda smällar hördes under släckningsarbetet

En verkstadshall totalförstördes i en brand i närheten av Karleby i natt. Orsaken är ännu oklar.

Räddningsverket fick larm om en omfattande brand i en gammal ladugård i Karleby i natt. Det var en förbipasserande person som upptäckte lågor från gården och larmade brandkåren.

Ladugården har gjorts om till en verkstadshall. Det fanns således inga djur eller hö inne i ladugården. När räddningsverket kom till platsen var byggnaden redan övertänd. Släckningsarbetet försvårades av att det fanns gasflaskor inne i verkstaden.

– Ett tiotal gånger hörde vi kraftiga smällar. Det visade sig finnas gasflaskor inne i byggnaden som blev upphettade. De exploderade inte nödvändigtvis, men ventilerna gav ifrån sig höga smällar. Det fanns stor risk för metallsplitter, vilket försvårade vårt arbete, säger jourhavande brandmästare Antti Kätevä.

Räddningsverket lyckades få kontroll över branden. De kunde rädda en kontorsvinge till verkstadsbyggnaden, samt en lagerlokal och ett bostadshus som låg ett tiotal meter från den totalförstörda verkstaden.

Orsaken till branden är ännu oklar. Räddningsverket uppskattar att eftersläckningsarbetet blir klart under torsdagsförmiddagen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03