Venedigs konstbiennal skjuts upp till 2022

Konstbiennalen i Venedig skjuts upp till 2022. Arkivbild. Bild: Andrea Merola/AP/TT

Konstbiennalen i Venedig skulle enligt planen ha anordnats 2021, men skjuts nu upp till året därpå. Detta eftersom arkitekturbiennalen i samma stad som skulle ha infallit i år blir uppskjuten på grund av coronaepidemin, skriver The Art Newspaper.

Konstbiennalen i Venedig ägde rum senast maj–november 2019 och nästa, den 59:e i ordningen, är planerad till april–november 2022.

"Beslutet att skjuta på arkitekturbiennalen tas eftersom det är omöjligt att gå vidare med planeringen av en så komplex och internationell utställning, givet de svåra förutsättningar som har uppenbarat sig i och med den hälsomässiga nödsituationen som pågår", skriver arrangörerna i ett uttalande.

Det innebär att konstbiennalen i Venedig nu kommer att infalla samma år som Documentautställningen i Kassel i Tyskland. Det hände även 2017, då de fyra stora konsthändelserna Documenta, Venedigbiennalen, Art Basel och Skulptur Projekte Münster alla ägde rum samma år.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning