Veikkaus anställda protesterar mot bolagets personalpolitik

Veikkaus anställda protesterade mot bolagets samarbetsförhandlingar på fredag. Bild: Santeri Viinamäki/SPT

Spelbolaget Veikkaus funktionärer lämnade sina arbetsplatser på fredagseftermiddagen i protest mot pågående samarbetsförhandlingar.

Enligt fackförbundet Pro är personalen missnöjd med Veikkaus planer på att säga upp cirka 400 personer. Det är framför allt bolagets anställda i spelhallar och restauranger som kommer att drabbas av uppsägningarna, uppger Pro.

– Veikkaus motiverar sina planer med ett tidigare strategiskt beslut. Personalen misstänker att beslutet att säga upp folk i den här omfattningen fattades redan i höstas, säger huvudförtroendeman Kristiina Lindroos i ett pressmeddelande.

Veikkaus personal har meddelat att de kommer att återvända till sina arbetsplatser på lördag klockan 6.00.

– Veikkaus spelar hasard med sina arbetstagares framtid. På grund av bolagets monopolställning kommer de som sägs upp inte att få nya jobb i samma bransch, säger fackförbundet Pros ordförande Jorma Malinen i pressmeddelandet.

Enligt Veikkaus ledning påverkar fredagens protest inte försäljningen av Veikkaus spel i affärer, kiosker och på webben.

Sammanlagt 1 300 personer berörs av samarbetsförhandlingarna.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning