Vega och Extrem som två blåbär

Hur kan två kanaler som Yle Vega och Yle Extrem som riktar sig till två olika målgrupper låta precis lika?

Det är glädjande att tungviktare som Trygve Söderling (HBL Debatt 22.9), Torbjörn Kevin (HBL 25.10), Caterina Stenius (HBL 5.11) och nu senast Pär Stenbäck (HBL Debatt 10.11) deltar i kritiken mot Yle Vegas programprofil. Jag undrade tidigare hur två radiokanaler som Yle Vega och Yle Radio 1, som i princip riktar sig till samma målgrupp, kan vara så totalt olika?

Nu frågar jag hur två kanaler som Vega och Yle Extrem som riktar sig till två olika målgrupper kan låta precis lika? Knäpper jag på radion kan jag inte veta vilken av dessa två jag råkat knappa in på, babblet och skvalet låter i mina öron skrämmande lika. En förklaring kommer kanske Stenius med, redaktörer som inte längre är så unga flyttas över från Extrem till Vega. Väljer dessa också musiken undrar man?

Jag lyssnar nu nästan enbart på Yle Radio 1 med undantag för nyheterna. Då ser jag till att inte knäppa på före tidssignalen för att slippa den oundvikliga skvalmusiken. Jag upprepar, skärp er på Yle Vega, vi skattebetalande svenskspråkiga lyssnare förtjänar lika högklassig radio som de finskspråkiga lyssnarna!

Mats Karlsson, Ekenäs

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning