Video: Veckans Estrid om klassikern Dårfinkar och dönickar

I sjunde avsnittet av Estrids Bokklubb diskuterar Estrid och hennes mamma Frida en av de kändaste böckerna av favoriten Ulf Stark.

Dårfinkar och dönickar är boken av Ulf Stark som också blev en tv-serie. Ulf har skrivit böcker väldigt länge, och Frida läste boken när hon var barn. Nu har också Estrid läst den.

Ulf Stark är en av Sveriges främsta barn- och ungdomsförfattare. Han slog igenom med Dårfinkar och dönickar redan 1984, men den fungerar lika bra att läsas i dag som för tjugo år sedan. Ulf har fått flera priser, bland annat Astrid Lindgren-priset 1993 och Augustpriset 1996.

Boken Djur som ingen sett utom vi som är skriven av Ulf och illustrerad av Linda Bondestam, kom ut hösten 2016 och är nominerad till Augustpriset.

Estrids Bokklubb är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 11-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark och Stina Wirsén. Estrids Bokklubb är en samproduktion mellan Fantaskop Films och Hufvudstadsbladet. Svenska Kulturfonden har understött projektet.

Annons: Såhär insjuknar man på din hemort – ta reda på vilken folksjukdom som är hotet för dig

Man mår olika på olika håll i Finland. På kartan kan du se vad man insjuknar i på din hemort! Du kan också testa vilka dina största hälsorisker är. Våra specialister ger också tips för förebyggande av folksjukdomar. 4.2.2020 - 10.49

Mer läsning