VBL: Niklas Nyberg ny vd och chefredaktör för HSS Media

Nyberg har varit chefredaktör sedan 2014. Bild: Mikael Nybacka/SPT

Niklas Nyberg vill jobba för att säkerställa den svenska journalistikens framtid i Österbotten.

Niklas Nyberg har utnämnts till ny vd och chefredaktör för HSS Media, rapporterar Vasabladet på onsdagen. Nyberg har varit Vasabladets chefredaktör sedan 2014 och tf vd för HSS Media sedan årsskiftet.

– Ett kvalitativt journalistiskt innehåll och en på sikt växande läsaraffär är nödvändigt för att företagets övriga affärer ska ha förutsättningar att utvecklas. Därför är det vettigt att vd-rollen kombineras med en övergripande chefredaktörsroll. Vi ser det som en naturlig utveckling av ledarskapet på HSS Media, säger HSS Medias styrelseordförande Henry Backlund, enligt Vasabladet.

Backlund är nöjd med att den nya vd:n hittades inifrån den egna organisationen.

Nina Dahlbäck blir biträdande chefredaktör. Bild: Mikael Nybacka/SPT

– Min drivkraft är att säkerställa att det finns journalistik på svenska i Österbotten även i framtiden. Att arbeta för det tillsammans med våra proffsiga team och samtidigt se en ständigt växande vilja hos medarbetarna att vara med och forma tidningarnas och företagets framtid gör det dessutom väldigt givande och motiverande, säger Nyberg enligt Vasabladet.

Samtidigt blir Nina Dahlbäck en av tre biträdande chefredaktörer på HSS Media. Hon blir också ansvarig utgivare för Vasabladet.

Andra biträdande chefredaktörer blir Kenneth Myntti och Mats Ekman. De fortsätter som ansvariga utgivare för Österbottens Tidning respektive Syd-Österbotten.

HSS Media ger ut tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning