VBL: Esperi Care har levererat utredning om vårdhem

Esperi Care har legat i centrum av skandalen som berör oegentligheter på vårdhem. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Tillsynsmyndigheten Valvira har fått en utredning om verksamheten på Esperi Cares vårdhem i Kristinestad, skriver Vasabladet. Verksamheten på vårdhemmet avbröts i januari.

Vårdbolaget Esperi Care har levererat en utredning om verksamheten vid vårdhemmet Ulrika i Kristinestad, rapporterar Vasabladet. Utredningen kom på onsdag eftermiddag.

– Vi går i genom materialet som nu lämnats in nästa vecka. Då bedömer vi om det eventuellt behövs ytterligare utredningar, säger juristen Reija Kauppi vid tillsynsmyndigheten Valvira till tidningen.

Valvira bestämde den 24 januari att verksamheten i Esperi Cares regi vid vårdhemmet Ulrika omedelbart avbryts. Flera missförhållanden hade då anmälts till regionförvaltningsverket.

Vid inspektion visade det sig att fortsatt verksamhet skulle ha medfört allvarlig risk för klientsäkerheten och att egenkontrollen var bristfällig.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning