VBL: Esperi Care har levererat utredning om vårdhem

Esperi Care har legat i centrum av skandalen som berör oegentligheter på vårdhem. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Tillsynsmyndigheten Valvira har fått en utredning om verksamheten på Esperi Cares vårdhem i Kristinestad, skriver Vasabladet. Verksamheten på vårdhemmet avbröts i januari.

Vårdbolaget Esperi Care har levererat en utredning om verksamheten vid vårdhemmet Ulrika i Kristinestad, rapporterar Vasabladet. Utredningen kom på onsdag eftermiddag.

– Vi går i genom materialet som nu lämnats in nästa vecka. Då bedömer vi om det eventuellt behövs ytterligare utredningar, säger juristen Reija Kauppi vid tillsynsmyndigheten Valvira till tidningen.

Valvira bestämde den 24 januari att verksamheten i Esperi Cares regi vid vårdhemmet Ulrika omedelbart avbryts. Flera missförhållanden hade då anmälts till regionförvaltningsverket.

Vid inspektion visade det sig att fortsatt verksamhet skulle ha medfört allvarlig risk för klientsäkerheten och att egenkontrollen var bristfällig.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning