Väyrynen kan förlora sin hederstitel i Centern

Paavo Väyrynen kan förlora sin titel. Bild: SPT

Paavo Väyrynen är föga populär i vissa kretsar inom Centern. Nu finns det upprop som vill att man berövar honom hans titel som hedersordförande i partiet.

Då Centern har sin partistämma i Sotkamo i sommar finns det en risk att Paavo Väyrynen inte bara förlorar kampen om ordförandeskapet, utan också sin titel som hedersordförande. Det här vill bland andra Centerns studerandeorganisation som lämnat in ett initiativ, skriver Verkkouutiset.

Totalt har det lämnats in över 300 initiativ inför partidagarna, 15 av dem hänför sig direkt eller indirekt till europaparlamentarikern Paavo Väyrynen.

Väyrynen utmanar sittande ordförande Juha Sipilä om posten som ordförande för partiet, och har hotat att lämna partiet helt om han inte blir vald.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54