Västra Nyland: Nordling och Sjöstedt blir tränare i Sjundeå

Marcus Sjöstedt och Teddy Nordling blir tränare för Sjundeå IF:s herrlag Bild: Lina Enlund

Sjundeå IF:s herrlag byter tränare inför nästa säsong.

Sjundeå IF:s herrar får en ny tränarduo nästa säsong då Teddy Nordling och Marcus Sjöstedt tar över. Västra Nyland skriver att Nordling blir ansvarig tränare medan Sjöstedt fungerar som assisterande tränare.

– Det här känns bra och det är ett intressant projekt. Det som tilltalar mig är att dagens SIF-lag har en intressant åldersstruktur. Det finns många unga lovande spelare i truppen, säger Teddy Nordling till tidningen.

Nordling lotsade BK-46 till final förra säsongen innan han klev åt sidan från tränarposten i Karislaget av personliga skäl.

Tränarbytet kommer som en chock för nuvarande tränaren Kaj Hagman. Hagman är inte nöjd med hur Sjundeå IF skött ärendet.

– Det här kom som en liten chock och inte hade jag tänkt mig att det skulle gå så här. Redan efter fjolåret fick jag en del vinkar om att det här var på gång, men då nådde vi ändå en överenskommelse om att jag skulle fortsätta. Det gjorde jag på bekostnad av ett par andra klubbar som hade visat intresse, men nu är det ju för sent att tänka på dem, säger Hagman till VN

– Hade man innan säsongen sagt att jag inte får fortsatt förtroende skulle det ha varit bättre och då kunde vi från början ha gått in för att ge allt en sista gång. SIF fyller 100 år i år och det har hela tiden talats om att det skall satsas med tanke på det, jag trodde att jag skulle få chansen att leda laget då.

SIF:s manager Niclas Karlsson säger att tränarbytet inte sker på grund av att man från klubbens sida varit missnöjda med Hagmans insatser.

– Han har lyckats riktigt bra – inte minst med tanke på att laget ändrat utseende ett flertal gånger. Vi är väldigt tacksamma för den insats han gjort för oss,s äger han till VN.

Nordling och Sjöstedt var lagkamrater både i landslaget och i svenska Alingsås HK under spelarkarriärerna. Det blir första gången de samarbetar som tränare.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46