Västmetron hade färre passagerare än man uppgett

Västmetrons start har präglats av tekniska problem och bristen på förare. Också före det handlade diskussionen om pengar och förlorad tid.Bild: Lehtikuva/Teenu Salonen

Västmetron har haft färre passagerare än vad Helsingforsregionens trafik har uppgett. HRT uppger att det är fråga om ett systemfel som gett dubbla antalet passagerare i statistiken.

Det här gäller antalet passagerare på stationerna i Mattby, Ängskulla och Hagalund.

– Vi har alla en maskin i alla rulltrappor som räknar passagerare. I Mattby, Hagalund och Ängskulla finns det två rulltrappor efter varandra och när maskinen räknat passagerarna i båda trapporna har dubbelt så många passagerare registrerats i datasystemet, säger avdelningsdirektör Tero Anttila på Helsingforsregionens trafik till Yle.

Metrons nya stationer i väst har på vardagar haft 50 000 påstigningar sedan matartrafiken i Esbo och Drumsö körde igång. Det är 25 000 färre än tidigare beräkningar visat.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00