Vasst och coolt

FÖRFEST TILL HELGEN. Riku Nieminen och Niina Lahtinen står för torsdagsunderhållningen i Nelonen. Bild: Nelonen

Nelonens nya torsdagsunderhållning får godkänt.

Nieminen & Lahtinen Show sänds i Nelonen torsdagar kl. 21.00, repris lördagar kl. 14.45, söndagar kl. 16.45, måndagar kl. 23.55.

Nelonen satsar offensivt i höst och inleder helgunderhållningen redan på torsdagar med nya Nieminen & Lahtinen Show, en lättsmält mix av traditionella tv-underhållningselement: musik, sketcher och lekar med Niina Lahtinen och Riku Nieminen. Den första har medverkat i bland annat Yle-succén Siskonpeti, den senare i konkurrentkanalen MTV3:s tittarhit Putous, med mera. En match gjord i himlen med andra ord. Eller?

Slutresultatet är faktiskt inte så illa. Stämningen är informellt avslappnad och lekfull när duon med gäster samlas i en dunkel lokal med restaurangkänsla i Korjaamo i Helsingfors där programmet spelas in. Där sitter de omringade av en ungdomlig publik, och den tilltänkta tittaren är nog också en ung vuxen med koll på både inhemska och internationella kändisar och hits. Det är inte någon lätt publik att fånga, men det här är säkert inte det sämsta sättet att försöka göra det.

Gäster i premiärprogrammet är den vassa komikern Pirjo Heikkilä och musikern Kasmir. Sketcherna är i den bättre ändan, och lockar till och med stundtals till skratt, och produktionen andas obestridlig musikalitet. Dansa kan de också, Nieminen och Lahtinen.

Krisse Salminen, Michael Monroe, Ali Jahangiri, Robin och Janna Hurmerinta är gäster i senare program.

Malin Slotte TV-redaktör

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03