Varuboden-Osla installerar plexiglas i kassorna

Ett kassabiträde med skyddsutrustning bakom plexiglas i Illiers-Combray, Frankrike. Bild: Jean-Francois Monier/Lehtikuva

Varuboden-Osla installerar plexiglas vid kassorna för att skydda både personal och kunder. Beslutet är en följd av den rådande coronaepidemin.

"Personalen i butikerna är en yrkesgrupp som är mycket viktig för att samhället ska fungera i dagens läge, konstaterar branschdirektör Bengt Vinberg. Därför har vi beslutat att ta i bruk plexiglasen. De kommer till våra olika verksamhetsställen under de närmaste veckorna", står det i pressmeddelandet.

Tidigare implementerade förändringar i butikerna omfattar bland annat mer effektiv städning och förlängd öppethållningstid med en reserverad timme för kunder som hör till riskgrupper.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning