Varning för vilseledande och fakturaliknande anbudsbrev

Bild: Mostphotos

Patent- och registerstyrelsen (PRS) uppmanar i synnerhet varumärkesinnehavare att vara vaksamma på fakturaliknande anbudsbrev.

Under den senaste tiden har Patent- och registerstyrelsen (PRS) blivit kontaktad av ett flertal kunder som har uttryckt förvåning över brev som de har fått. Breven hänvisar till autentiska registernummer och ber kunden betala en förnyelseavgift. Flera av kunderna har att det är PRS eller Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet EUIPO som har skickat breven.

Därför uppmanar PRS sina kunder till uppmärksamhet på brev som erbjuder tjänster med anknytning till förnyelse av varumärken eller registrerade ensamrätter.

– Läs därför innehållet i meddelandet noggrant innan du betalar eller binder dig till något. I alla de anmälningar och brev som vi skickar ut står det klart och tydligt att avsändaren är Patent- och registerstyrelsen, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02