Värmeböljans katastrofala följder

Efterlyser statistik om hur många fler personer som dog under sommarens värmebölja jämfört med tidigare år. Den borde publiceras så att alla skulle ta följande hettor på allvar.

Jag är själv frisk men mådde verkligt dåligt den 17 juli på natten med +32 grader inne och ute. Då undrade jag hur många liv som gick förlorade den natten.

Efter att ha talat med ett fåtal vänner har vi redan konstaterat att åtta personer ur vår nära bekantskapskrets givit upp under den perioden och veckan därefter.

Rådet att dricka vichy för att det innehåller salt går snett för att butikerna är fulla av bubbelvatten med 0 procent salt! Kolla att det inte står "suolaton" (fi. saltfri) på etiketten.

Tycker att besparingar på hälsostationer, ålderdomshem och sjukhus borde användas till nödvändig luftkonditionering. Fick själv råda en läkare om hur han skulle få det svalare i sitt kokheta mottagningsrum.

Onödig medicinering borde förbjudas. Efter en smärre TIA (tillfällig syrebrist i hjärnan) blev jag genast ordinerad 3 mediciner att ta resten av livet. Neurologen verkade köpt av läkemedelsindustrin. Häromdagen i nyheterna berättades det att 8 000 skolbarn nu får antidepressiva medel!

Ebba Donner Esbo

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03