Värmeböljan väntas fortsätta nästa vecka

Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Det varma vädret förväntas fortsätta så gott som hela nästa vecka. Det förutspår det Meteorologiska institutet.

– Enligt vår långtidsprognos så kommer högtrycket att hållas kvar i Finland även nästa vecka. I södra Finland kan vi räkna med temperaturer som ligger mellan 27 och 30 grader, säger den jourhavande meteorologen Juha Tuomala på Meteorologiska institutet.

Enligt Tuomala kan ett regnområde ge svalka till dem som är bosatta i norra Finland redan på tisdag eller onsdag nästa vecka.

– I slutet av veckan sjunker temperaturerna i Lappland till omkring 20 grader. Regnområdet och det tillhörande lågtrycket förflyttar sig till landets södra delar på lördag eller söndag, säger Tuomala.

De tropiska nattemperaturerna håller i sig i södra Finland fram till slutet av nästa vecka då ostadigt väder är att vänta.

Midnattssolen ger vika på söndag denna vecka i nordligaste i Utsjoki i nordligaste Finland. Under helgen väntas också åskskurar i de västliga delarna av landet, trots att värmen består.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning