Varm sallad med rökt fisk, potatis och pepparrotskräm

Rökt fisk är fantastisk sommarmat och passar alldeles ypperligt i en sallad. Här med varm nykokt färskpotatis och pigg pepparrotskräm. Bild: Janerik Henriksson/TT

Läcker och enkel sallad som känns helrätt en sensommardag. En god anledning till att köpa nyrökt fisk.

För 4 portioner, 20 minuter

8–10 färskpotatisar

cirka 200 g varmrökt fisk, t.ex. lax

1 näve råa sockerärter

1 knippa rädisor

3 kokta ägg

olivolja

2 msk finskuren gräslök

1 citron

flingsalt

nymalen svartpeppar

Pepparrotskräm:

2 msk nyriven pepparrot

1 dl yoghurt

1 citron, skalet

1 tsk dijonsenap

salt

Gör så här:

1. Skrubba potatisen och koka den nätt och jämnt klar. Håll den varm.

Bryt fisken i bitar, strimla sockerärterna på längden och dela rädisorna i klyftor eller halvor. Skala äggen och skär dem försiktigt i halvor. Lägg upp alltsammans på ett fint fat.

2. Blanda pepparrot med yoghurt, rivet citronskal och dijonsenap. Smaka av med salt.

3. Ringla olivolja över alltsammans medan potatisen fortfarande är varm, strö över gräslök och pressa över lite citronsaft. Salta och peppra och servera salladen med pepparrotskrämen vid sidan om.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning