Varm och relativt solig helg att vänta – paraplyerna kan lämnas hemma

Normal temperatur för den här årstiden är omkring 22-23 grader dagtid. Helgen väntas bli ett par grader varmare, speciellt i söder. Bild: Pixabay

Helgen ser ut att bli ett par grader varmare än vad som är normalt för årstiden. Även nattetid väntas kvicksilvret i termometrarna hålla sig på en aningen högre nivå än normalt.

Under helgen ser några paraplyer inte ut att behövas, varken i de södra delarna av landet eller i Österbotten. Veckoslutet väntas bli varmt och relativt soligt, speciellt i söder.

Ett regnområde ligger just nu över delar av Sverige och området för på lördag med sig molnigare väder mot Finlands västra kustområden och Österbotten. I söder väntas solskenet hålla i sig.

– Några regnområden syns ändå inte till och trots att det blir aningen molnigare på vissa håll så är det fortsatt varmt, säger Meteorologiska institutets meteorolog Juha Tuomala.

Normal temperatur för den här årstiden är omkring 22-23 grader dagtid. Under helgen väntas temperaturerna stiga upptill 25 grader, speciellt i de södra delarna av landet.

Också nätterna är några grader varmare än normalt. Nattetid väntas temperaturen under helgen bli omkring 14 grader.

– Normal nattemperatur för den här tidpunkten är kring 10 grader i Österbotten. Längs västra kusten och i söder är temperaturen nattetid vanligen lite varmare, mellan 12 och 13 grader, säger Tuomala.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning