Världsstjärnor samlas för Mandela-gala

Nelson Mandela och Beyoncé 2003. Arkivbild. Bild: TT/AP

Beyoncé, Jay-Z, Ed Sheeran, Chris Martin, Eddie Vedder och Usher finns bland de stjärnor som ska hylla Nelson Mandela på en stor välgörenhetsgala i Johannesburg senare i dag.

Beyoncé leder dessutom galan tillsammans med mediemogulen Oprah Winfrey.

Den sydafrikanska galan arrangeras i Johannesburg till minne av expresidenten Nelson Mandelas födelse för 100 år sedan och är ett initiativ av Global Citizen, en medborgarrörelse med det huvudsakliga målet att utrota extrem fattigdom till år 2030.

Trots den stjärntäta artistuppställningen behöver inte festivalens besökare betala något för sina biljetter. I stället har det varit personernas engagemang som avgjort vilka som får tillträde till festivalområdet. Till exempel har det varit möjligt att få en biljett genom att sätta press på politiker genom att skriva brev eller utföra arbete som hjälper världens fattigaste.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46