Världsstjärnor samlas för Mandela-gala

Nelson Mandela och Beyoncé 2003. Arkivbild.Bild: TT/AP

Beyoncé, Jay-Z, Ed Sheeran, Chris Martin, Eddie Vedder och Usher finns bland de stjärnor som ska hylla Nelson Mandela på en stor välgörenhetsgala i Johannesburg senare i dag.

Beyoncé leder dessutom galan tillsammans med mediemogulen Oprah Winfrey.

Den sydafrikanska galan arrangeras i Johannesburg till minne av expresidenten Nelson Mandelas födelse för 100 år sedan och är ett initiativ av Global Citizen, en medborgarrörelse med det huvudsakliga målet att utrota extrem fattigdom till år 2030.

Trots den stjärntäta artistuppställningen behöver inte festivalens besökare betala något för sina biljetter. I stället har det varit personernas engagemang som avgjort vilka som får tillträde till festivalområdet. Till exempel har det varit möjligt att få en biljett genom att sätta press på politiker genom att skriva brev eller utföra arbete som hjälper världens fattigaste.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08