Världsrekord på damernas korta häck

Kendra Harrisons nya världsrekord. Bild: Adrian Dennis

Amerikanskan Kendra Harrison satte världsrekord på 100 meter häck på Diamond League-galan i London. Noteringen: 12,20 sekunder.

Ett av de "omöjliga" världsrekorden från 1980-talet är raderat.

Kendra Harrison, USA, flöt ifrån fältet på Diamond League-galan i London till världens snabbaste tid någonsin på 100 meter häck: 12,20 sekunder.

När Kendra Harrison misslyckades på de amerikanska OS-uttagningarna –  hon kommer inte till start i Rio de Janeiro efter sjätteplatsen i Eugene, Oregon, i början av månaden – bytte hon fokus. Den 23-åriga amerikanskan ställde in siktet på bulgariska Jordanka Donkovas omdiskuterade notering från 1988, 12,21 sekunder.

Urladdningen kom en varm och så gott som vindstilla kväll på Olympiastadion i London. Efter att ha vunnit försöket på imponerande 12,40 hade hon mer att ge i finalen. Harrison utklassade konkurrenterna totalt och klockan stannade alltså tidigare än den någonsin tidigare gjort: 12,20. Harrison var 37 hundradelar före tvåan och landsmaninnan Brianna Rollins.

När tiden blev officiell – först meddelades en mycket långsammare segertid – utbröt rena kramkalaset på arenan.

– Jag trodde att det gick på 12,50. Sedan såg jag 12,20 och då blev jag väldigt glad, sade Harrison till SVT.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46