Världsettans comeback kom av sig – Halep utslagen direkt

Simona Halep går av banan efter att ha förlorat i comebacken. Bild: AP Photo/Rick Rycroft

Simona Haleps comeback gick inte som världsettan hade hoppats på.

Tennisvärldsettan Simona Halep gjorde comeback i WTA-turneringen i Sydney i sin första match sedan hon drog sig ur WTA-finalen i oktober på grund av diskbråck.

Comebacken, som var ett viktigt led i förberedelserna inför nästa veckas Australian Open, blev dock inte som Halep hade önskat. Hemmaspelaren Ashleigh Barty var överlägsen och vann mot rumänskan med 6–4, 6–4.

– Jag hade inget att förlora där ute så jag gick bara ut och spelade utan press. Jag trodde att jag kunde vinna, säger Barty efter skrällsegern i den andra rundan.

Halep, som gick rakt in i andrarundan, får därmed åka till Australian Open med blott en matchs förberedelser under bältet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning