Världsettan utslagen ur Franska mästerskapen

Naomi Osakas segersvit i Grand slam-turneringarna är över. Bild: Thomas Samson/AFP-Lehtikuva

Det blir ingen tredje raka grand slam-titel för Naomi Osaka. Den japanska världsettan åkte överraskande ur Franska mästerskapen efter förlust mot 42-rankade Katerina Siniakova.

Naomi Osaka har dominerat i den yttersta världseliten sedan förra hösten med grand slam-vinster i så väl US Open som Australien Open.

Men någon tredje raka triumf blir det inte. Japanskan blev nämligen offer för en rejäl skräll under lördagens spel på Roland Garros, detta när hennes tjeckiska motståndare Katerina Siniakova vann i den tredje omgången med 6–4, 6–2.

För Siniakova är det första gången hon når den fjärde omgången i en grand slam-turnering i singel. I dubbel gick hon däremot hela vägen i Paris förra året tillsammans med sin landsmaninna Barbora Krejcikova.

Halep överlägsen

En förhandsfavorit som däremot pallade trycket under lördagen var Simona Halep. I fjol vann rumänskan sin första grand slam i Paris, och än så länge har hon fortfarande chansen att upprepa bedriften.

På lördagen tog hon sig lekande lätt till den fjärde omgången efter att ha vunnit med klara 6–2, 6–1 mot ukrainskan Lesia Tsurenko.

Tredjeseedade Halep bröt sin motståndares serve hela åtta gånger i en ensidig match som var över på 55 minuter.

Världsettan Naomi Osaka åkte överraskande ur Franska mästerskapen under lördagen.

Djokovic enkelt vidare

På herrsidan höll favoriterna trycket. Novak Djokovic hade inga problem att ta sig vidare till den fjärde omgången och besegrade den italienske kvalspelaren Salvatore Caruso med klara 6–3, 6–3, 6–2.

Djokovic är ute efter sin andra raka grand slam-titel efter turneringssegern i Australian Open i vintras.

En betydligt tuffare väg till nästa omgång fick 22-årige Alexander Zverev. Den femteseedade tysken tappade en trygg ledning med 2–0 i set till 2–2 mot tjeckiske Dusan Lajovic, 35:a på världsrankningen, men lyckades till sist knyta ihop säcken och vinna i fem set efter siffrorna 6–4, 6–2, 4–6, 1–6, 6–2.

För Zverev väntar nu italienaren Fabio Fognini i den fjärde omgången.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning