"Världens sötaste hund" finns inte mer

Boos ägare meddelar på Facebook att hunden Boo inte längre är i livet. (Skärmavbild från Facebook) Bild: TT/Britt-Marie Seibold

Världens sötaste hund, i alla fall enligt hans 16 miljoner följare på Facebook, finns inte längre. Boo har dött tolv år gammal meddelar hans ägare i USA.

Boo, av rasen pomeranian, fick problem med hjärtat sedan familjens andra hund Buddy dog 2017.

"Kort efter att Buddy dog visade Boo tecken på hjärtproblem. Vi tror att hans hjärta bokstavligt talat brast när Buddy lämnade oss", skriver hans ägare på Facebook.

Över 200 000 användare har reagerat på inlägget.

Förutom en kometkarriär på sociala medier har Boo gjort mängder av tv-framträdande och en bok om honom släpptes 2011. Ett tidigare rykte om Boos bortgång kunde avfärdas av CNN:s Anderson Cooper 2012, skriver nyhetskanalen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning