Världens bästa kantarellburgare

I sin enklaste form serveras kantarellerna stekta med rödlök på en hemlagad köttfärsbiff med smörstekt surdegsbröd. Bild: TT

Både vacker och smakar vidunderligt. Kantarellen förgyller maten och får till och med en enkel hamburgare att bli världsbäst.

För 4 personer, 35 minuter

5 dl kantareller

2 msk finhackad rödlök

4 msk smör

Till färsbiffen:

500 g nötfärs

1 tsk finhackad färsk timjan

1 krm vitpeppar

2 krm salt

smör och rapsolja till stekning

Att äta till:

8 skivor surdegsbröd

smör och rapsolja

rucolasallad

körsbärstomater

Gör så här:

1. Skär kantarellerna i bitar och finhacka rödlöken och stek dem långsamt i medelvarm panna med ganska mycket smör.

2. Blanda köttfärsen med finhackad timjan, vitpeppar och salt. Forma fyra biffar och stek långsamt i lika delar smör och rapsolja.

3. Stek surdegsbrödet i smör och rapsolja. Lägg upp på tallrikar, garnera med rucolasallad och halva körsbärstomater. Lägg på biffarna och avsluta med ett lager svampfräs och lite fett från pannan. Garnera gärna med mer timjan, rödlöksringar och flingsalt och toppa med bröd.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning