Världens bästa kantarellburgare

I sin enklaste form serveras kantarellerna stekta med rödlök på en hemlagad köttfärsbiff med smörstekt surdegsbröd. Bild: TT

Både vacker och smakar vidunderligt. Kantarellen förgyller maten och får till och med en enkel hamburgare att bli världsbäst.

För 4 personer, 35 minuter

5 dl kantareller

2 msk finhackad rödlök

4 msk smör

Till färsbiffen:

500 g nötfärs

1 tsk finhackad färsk timjan

1 krm vitpeppar

2 krm salt

smör och rapsolja till stekning

Att äta till:

8 skivor surdegsbröd

smör och rapsolja

rucolasallad

körsbärstomater

Gör så här:

1. Skär kantarellerna i bitar och finhacka rödlöken och stek dem långsamt i medelvarm panna med ganska mycket smör.

2. Blanda köttfärsen med finhackad timjan, vitpeppar och salt. Forma fyra biffar och stek långsamt i lika delar smör och rapsolja.

3. Stek surdegsbrödet i smör och rapsolja. Lägg upp på tallrikar, garnera med rucolasallad och halva körsbärstomater. Lägg på biffarna och avsluta med ett lager svampfräs och lite fett från pannan. Garnera gärna med mer timjan, rödlöksringar och flingsalt och toppa med bröd.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning