Varg attackerade hund – en annan varg blev påkörd av en bil

I norra Karelen gick en varg till attack mot en collie. Arkivbild. Bild: Petri Timonen/ Luke

Två vargincidenter rapporterades till polisen under fredagen.

Polisen meddelar att en varg attackerade en hund i Libelits i norra Karelen på fredag. Hundens ägare upptäckte händelsen när hen hörde hunden yla utanför stugan där de befann sig.

När ägaren rusade ut hade vargen släpat ut collie-hunden på isen. Vargen reagerade inte på hundägarens skrik, så hen hämtade ett gevär från stugan och sköt ett luftskott. Först då släppte den relativt storvuxna vargen sitt byte och sprang i väg österut.

Hunden fördes genast till veterinären. Den hade bettsår på magen men väntas klara sig.

I Tyrnävä i Norra Österbotten kolliderade en bil och en varg. Bilen knuffade till vargen i närheten av Tyrnävä centrum. Vargen skadades men försvann ut i terrängen.

Trots eftersökningar har vargen inte hittats. Polisen och enheten för storvilt fortsatte eftersökningarna på lördag morgon.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54