Varg anföll jakthund – den unga tiken kunde inte räddas

Vargen anföll hunden så illa att veterinären inte hade några andra möjligheter än att avliva den unga tiken. Arkivbild. Bild: Lillian Tveit/Shutterstock/SPT

På lördagsförmiddagen blev en jakthund anfallen av en varg i Parikkala i Södra Karelen. Veterinären tvingades avliva den svårt skadade hunden.

På lördagsförmiddagen var en jägare ute och skolade sin omkring ett år gamla norska älghund i Parikkala i Södra Karelen.

Hundägaren observerade plötsligt ett kvidande läte och hittade sedan hunden ett par minuter senare. Hunden hade blivit söndersliten av en varg, meddelar polisen i Sydöstra Finland.

Ägaren förde genast hunden till veterinären, men hunden kunde ändå inte räddas. Skadorna var så omfattande att veterinären tvingades avliva den unga tiken.

Nära intill platsen där hunden blev anfallen ligger vandringsleden Pöröpeikko. Hundägaren berättade för polisen att det är vanligt att vandrare har sina hundar lösa i området. Polisen uppmanar nu alla vandrare att observera att vargar rör sig i området.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning