Sommardag i Helsingfors och värmerekord i Norra Österbotten

Även vinden nere vid Eirastranden var varm och skön. Bild: Dann Pettersson

Lördagen var årets hittills varmaste dag. I Norra Österbotten var det över 20 grader och i Helsingfors såg man barbenta helgfirare.

Lördagen bjöd på finväder även i Helsingfors. Under dagen steg temperaturen till 16 grader och dessutom värmde solen från en så gott som molnfri himmel. Det fina vädret märktes på gatorna, i parkerna och vid stränderna. De modigaste hade till och med tagit på sig shortsen.

Det var sommarstämning på Fabriksgatan. Bild: Dann Pettersson

Söndagen blir något svalare, men risken för regn är liten även under veckans sista dag. Dessutom utlovas svagare vindar än under lördagen.

Många var ute på sjön med livlig trafik i innerskärgården. Bild: Dann Pettersson

Värmerekord i Norra Österbotten

I stora delar av landet låg temperaturen legat mellan 15 och 20 grader under lördagen.

Äntligen har temperaturen stigit över 20 grader, skrev Meteorologiska institutet på Twitter. Lördagen var årets varmaste dag hittills.

Det var gott om picknicksällskap nere vid Eirastranden under lördagseftermiddagen. Bild: Dann Pettersson

Lördagens högsta temperaturer uppmättes i Norra Österbotten. I Ylivieska och i Haapavesi steg termometern till 20,3 grader.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning