Vårdreformen svår för politikerna: "Jag erkänner att jag har gråtit"

Hannakaisa Heikkinen (C) riktar mediekritik. Enligt henne kommer vård- och landskapsreformen att bli av. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

På fredagen kom ett säreget pressmeddelande från Hannakaisa Heikkinen (C) där hon erkänner att hon har gråtit på grund av vårdreformen.

Hannakaisa Heikkinen reagerar på Ilta-Sanomats rapportering under fredagsmorgonen. Enligt Ilta-Sanomat har spänningarna inom social- och hälsovårdsutskottet ökat så till den milda grad att utskottsmedlemmar gråter i Riksdagshusets korridorer. Rapporteringen är klandervärd, skriver Heikkinen.

– I rapporteringen används riksdagsledamöternas medmänsklighet som ett politiskt vapen, skriver hon i pressmeddelandet.

Heikkinen påpekar att riksdagsledamöter också har känslor. Hennes känsloyttringar beror på tråkiga dödsbesked som hon har fått per sms. Hon bestrider Ilta-Sanomats anklagelser om att arbetsklimatet inom utskottet har hårdnat.

– Visst jobbar vi under hård press, men vi gör framsteg. Regeringens gemensamma målsättning är att bli färdig med vårdreformen och det kommer vi att lyckas med. Jag tänker inte be om ursäkt för att jag är en människa och ingen maskin, skriver Heikkinen i pressmeddelandet.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning