Värderad till 500 franc – såld för 5 miljoner

Bild: Mostphotos

En kinesisk vas har sålts för 10 000 gånger värderingen, meddelar auktionshuset Genève-Enchères.

I katalogen sattes priset till 500–800 schweiziska franc (430 – 690 euro). Men efter en osannolik budgivning slutade priset på 5 miljoner franc.

Vasen är 60 centimeter hög med blå drakar mot en gul bakgrund. Den har ansetts vara från tidigt 1900-tal, men har också en overifierad märkning som tyder på 1700-talet.

Det blev en budgivning på auktionen i torsdags mellan två personer som var övertygade om att vasen är från 1700-talet. Auktionshuset hade inte vågat sätta en så hög ålder, utan valde en "konservativ" värdering.

Köparen av vasen beskrivs som en amatörsamlare från Asien. Han var på plats för auktionen medan motståndaren budade via telefon. Enligt Olivier Fichot vid Genève-Enchères är slutpriset det högsta som noterats i Genève vid sidan av smycken och klockor.

– Med kommission blir det totalt 6,08 miljoner schweiziska francs (cirka 5,8 miljoner euro ), säger Fichot.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42