Vår och sol men ingen balkong på Ode

Odes balkong, som syns ovanför ingången, kan fortfarande inte användas. Bild: Pressbild

Sol och vårvärme utlovas men centrumbiblioteket Ode balkongterrass förblir stängd. Orsaken är en springa i nedre delen av räcket.

Möblemanget har varit på plats en tid och den ursprungliga planen var att inviga balkongen direkt efter valborg. Men nu tvingas allmänheten vänta en stund till. Det här skriver Helsingin Sanomat.

Det var på valborgsmässoafton som man upptäckte den breda springan.

– Springan är i nuläget 16 centimeter och enligt förordningen får den inte vara mera än fem centimeter, säger biblioteksdirektören Anna-Maria Soininvaara, till HS.

Springan är en säkerhetsrisk.

– Först måste räcket avlägsnas, sedan måste man bygga nedre delen på nytt och till slut lägga det på plats på nytt. Det är inte alldeles enkelt och för tillfället söker vi efter någon som kan utföra detta.

– Det här var en chock för oss. Vi var helt inställda på att inviga balkongen den andra maj.

Enligt Soininvaara torde det nya räcket vara på plats i slutet av maj.

Läs också:

Tomt i hyllorna på Ode – utom på svenska

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54