Var femte krog i Sverige visar VM utan tillstånd

Bild: Lehtikuva/Jewel Samad

Var femte krog i Sverige som distributionsbolaget Canal Digital har granskat visar fotbolls-VM i Ryssland utan tillstånd, rapporterar SVT Nyheter.

Kontrollerna utförs anonymt, och de kommer att bli fler sedan svenska landslaget har tagit sig vidare till kvartsfinal, säger Maria Sörnell, marknadsdirektör på Canal Digital, till TT.

– Vi har redan fler kontroller än någonsin under detta VM jämfört med tidigare sportevenemang.

Kostnaden för att få visa samtliga VM-matcher är mellan 1 300 och 4 500 euro beroende på lokalens storlek. För att undvika dryga straffavgifter rekommenderar Maria Sörnell krögare som ännu inte har gjort det att söka licens.

– Det är viktigt att man inte visar innan man har ett avtal på plats, annars riskerar man att fastna i våra kontroller. De som ansöker bör göra det så tidigt som möjligt, men vi försöker vara lösningsorienterade för dem som ansöker sent, säger hon.

HBL-TT

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46