Väpnat rån i Pojo – polisen trappar upp övervakningen i området

Polisen grep en man misstänkt för väpnat rån i Pojo. Bild: Catariina Salo/SPT

Mataffären S-market i Pojo centrum utsattes för ett väpnat rån på måndagskvällen.

Enligt polisen föregicks rånet av ett slagsmål mellan två män. Den ena mannen kom över en mindre mängd tobaksprodukter genom att hota butikspersonalen med en kniv. De väpnade hotelserna riktades också mot utomstående som befann sig utanför affären.

Den misstänkte rånaren tog sin tillflykt till en privat bostad och greps av polisen samma kväll. Den misstänkte är född 1988 och är från orten. En annan man i samma ålder greps som misstänkt för misshandel.

Den man som är misstänkt för rånet i Pojo centrum misstänks också för att ha trängt sig in i en bostad med hjälp av en yxa. En eventuell häktningsframställan för de misstänkta brotten ska göras senast på torsdag kl. 12.00.

– Det har den senaste tiden blivit oroligare i Pojo centrum. Polisen kommer därför att stärka övervakningen av de här områdena, säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm i ett pressmeddelande.

Förundersökningen fortsätter nu med förhör av alla berörda parter och vittnen och insamling av övrigt bevismaterial. Det strängaste straffet för rån är sex års fängelse.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning