Vapaavuori till HS: Niinistö behövs en period till

Bild: Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

President Sauli Niinistö kommer att ställa upp i presidentvalet, tror Jan Vapaavuori.

President Sauli Niinistö kommer att ställa upp i presidentvalet, I en intervju till tidningen Helsingin Sanomat avfärdar vicedirektören för Europeiska investeringsbanken, samlingspartisten Jan Vapaavuori, tanken på att han själv skulle ställa upp i presidentvalet.

– En helt hypotetisk fråga. Niinistö kommer nog att ställa upp, säger han.

Han anser att Niinistö behövs under en andra period med anledning av den svåra ekonomiska och geopolitiska situationen.

President Niinistö har sagt att han meddelar nästa år om han ställer upp i presidentvalet 2018.

Vapaavuori som ställt sig utanför Samlingspartiets ordförandeval tänker inte heller delta i kommunalvalet eller valet borgmästare i Helsingfors. Situationen inom Samlingspartiet beskriver han som rörig och splittrad.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54