Vapaavuori till HS: Niinistö behövs en period till

Bild: Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

President Sauli Niinistö kommer att ställa upp i presidentvalet, tror Jan Vapaavuori.

President Sauli Niinistö kommer att ställa upp i presidentvalet, I en intervju till tidningen Helsingin Sanomat avfärdar vicedirektören för Europeiska investeringsbanken, samlingspartisten Jan Vapaavuori, tanken på att han själv skulle ställa upp i presidentvalet.

– En helt hypotetisk fråga. Niinistö kommer nog att ställa upp, säger han.

Han anser att Niinistö behövs under en andra period med anledning av den svåra ekonomiska och geopolitiska situationen.

President Niinistö har sagt att han meddelar nästa år om han ställer upp i presidentvalet 2018.

Vapaavuori som ställt sig utanför Samlingspartiets ordförandeval tänker inte heller delta i kommunalvalet eller valet borgmästare i Helsingfors. Situationen inom Samlingspartiet beskriver han som rörig och splittrad.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning