Väntande mamma: Det låter riktigt mysigt

Har inget emot hotell. Familjen McCarthys andra barn föds i januari. Familjen skulle inte ha något emot att vistas på hotell, i stället för sjukhus, efter förlossningen. Bild: Cata Portin

Cina McCarthy hör till de mammor som sannolikt kommer att slussas över till Cumulus-hotellet i Mejlans efter att hon får sitt andra barn i januari. "Det låter mysigt: Jag har inget emot att bo på hotell", säger McCarthy som är sjukskötare till utbildningen.

På Luckans familjecafé, har man nåtts av nyheten om att utrymmesbristen gör att en stor del av de nyblivna mammorna i framtiden kommer bo på hotell i stället för sjukhus.

En kvinna som högst sannolikt kommer att höra till dem som erbjuds hotellrum efter förlossningen är Cina McCarthy, som har kommit till Luckans familjecafé i centrala Helsingfors tillsammans med sin förstfödda, dottern Hayley 1 år och 5 månader och maken Ronan McCarthy.

– Jag hörde om arrangemanget och i mina öron låter det som en bra lösning om förlossningen har förlöpt som den ska.

– Jag är själv sjukskötare och kan därför säga att jag inte är oroad över att kvaliteten på vården skulle påverkas negativt för att man bor på hotell i stället för sjukhus.

Tvärtom tycker McCarthy att det låter riktigt mysigt, nästan som att bli erbjuden en hotellweekend på köpet då man får barn.

Paret McCarthy uppskattar också att pappan får bo med mamman på hotellet. Och eftersom både mor- och farföräldrarna bor utomlands, är det ett stort plus att det i de flesta av hotellrummen som är reserverade för Kvinnoklinikens mammor, går att klämma in en extra bädd för äldre syskon.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning