Väntade segrar för HIFK och Dicken – KyIF:s spurt räckte inte

Topplagen HIFK och Dicken tog väntade segrar medan GrIFK höll på att tappa allt i slutet av matchen mot KyIF.

De västnyländska lagen kunde inte rubba storklubbarna från Helsingfors i lördagens matcher i FM-serien.

HIFK ryckte direkt från SIF då lagen möttes i Sjundeå. Anförda av Kathlen Ax (8 mål) visade IFK varför man är i serieledning. Madeleine Lindholm sköt nio mål för hemmalaget men det räckte inte då IFK åkte i väg med poängen efter 24–27 (9–15).

I Helsingfors tog Dicken revansch på BK. Drumsölaget förlorade i Karis inför julen men i lördagens match visade lagkaptenen Anna Lindahl vägen då Dicken tog en 37–27-seger i en match där hela 23 spelare noterades i målprotokollet.

I Grankulla såg hemmalaget ut att gå mot en klar seger då man hade 27–18 mot KyIF med nio minuter kvar att spela. Då vaknade gästerna och knappade in på GrIFK:s ledning mål för mål. Tiden räckte inte den här gången och KyIF fick se sig slaget med 27–26 (15–9).

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46