Vansinneskörning krävde två liv på Ring III

Polisen lyckades inte stoppa vansinnesfärden på Ring III. Frontalkrocken krävde två liv, men mannen som körde åt fel håll kom undan med skador. Bild: Matti Björkman/Lehtikuva

Två personer omkom i en trafikolycka på Ring III i Esbo sent på lördagskvällen. Polisen misstänker en förare bland annat för grovt dödsvållande och grovt rattfylleri.

En frontalkrock krävde två liv på Ring III mellan Bemböle och Träskända i Esbo sent på lördagskvällen. Olyckan inträffade sedan en man hade kört sin bil västerut på de filer som är avsedda enbart för trafik österut.

Flera personer slog larm vid 22.40-tiden då de upptäckte att en personbil körde på den mötande trafikens fil på Ring III. De första larmen kom från Rosendahl i Vanda, men mannen fortsatte sin färd flera kilometer västerut i hastigheter på mellan 40 och 100 kilometer i timmen och han orsakade flera farliga situationer, uppger polisinrättningen i Västra Nyland.

En polispatrull hann upp mannen vid Skrakaby. Polisbilen körde sida vid sida med mannen och försökte få honom att stanna på fältet mellan körbanorna.

Mannen fortsatte ändå sin vansinnesfärd ända till vägpartiet mellan avtagen till Träskända och Bemböle där han krockade med en mötande bil. En 52-årig man och en 46-årig kvinna omkom i krocken.

Mannen som orsakade krocken skadades och togs till sjukhus för vård. Polisen uppger att mannen är estnisk medborgare och född 1973. Han är inledningsvis misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri och grovt dödsvållande.

Polisen ber alla ögonvittnen till händelsen mellan 22.40 och 22.50 höra av sig per telefon på 0295 413 031 eller per e-post på vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning