Bottas bäst då Mercedes dominans fortsätter

Valtteri Bottas tog över ledningen i VM-serien. Bild: Lehtikuva/Alexander Nemenov

Formel 1-kampen går vidare mellan Valtteri Bottas och Lewis Hamilton.Efter stadsloppet i Baku är det fördel Bottas.

– Jag var väldigt lycklig då jag såg målflaggan, det här betyder mycket för mig. Segern är trots allt bara den femte för mig totalt, säger Bottas till MTV3.

Mercedes dominans är total. Samtliga fyra deltävlingar har slutat i dubbelseger för stallet.

Bottas – Hamilton, Hamilton – Bottas, Hamilton – Bottas, Bottas – Hamilton.

Det är slutplaceringarna i formel 1-deltävlingarna i Australien, Bahrain, Kina och Azerbajdzjan.

I Bakus stadslopp var det bara 1,5 sekunder som skiljde mellan Mercedesförarna.

– Vi presterar väldigt, väldigt bra allihop, säger vinnaren Bottas.

– Lewis pressade på men jag tyckte att jag hade allt under kontroll.

Tack vare segern i Azerbajdzjans huvudstad går finländaren upp i totalledning. Bottas är en poäng före stallkamraten och femfaldige världsmästaren Hamilton.

– Jag kan bara gratulera Valtteri. Han körde ett fantastiskt race, gjorde inga misstag och förtjänade segern, säger Hamilton.

– För mig försvann chansen i kvalet, men det här är bra för vårt stall. Det här är den bästa starten vi någonsin har haft.

Trean blev Sebastian Vettel med sin Ferrari.

– Det finns massor av arbete för oss att göra men just nu tror jag att vi bara ska fokusera på att maximera det vi har, säger han.

Kimi Räikkönen tvingades starta från depån då hans diskades i tidskvalet. Finländaren gjorde ett styvt lopp och körde upp sig till tionde plats.

Att Räikkönen kunde knipa en poäng berodde mest på att så många framför honom tvingades bryta.

– Vi hittade inget fäste ute på banan. Stundtals funkade det men för det mesta inte. Mycket mera än så här kunde vi inte få med oss, säger Räikkönen till CMore.

Den 12 maj fortsätter säsongen i Barcelona.

– Vi får hoppas att det går bättre där, säger Räikkönen.

Resultat

Baku. Formel 1, deltävling 4 av 21:

1) Valtteri Bottas, Finland, Mercedes, 1.31.25,942, 2) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, +1,524, 3) Sebastian Vettel, Tyskland, Ferrari, +11,739, 4) Max Verstappen, Nederländerna, Red Bull, +17,493, 5) Ch

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54