Bottas bäst då Mercedes dominans fortsätter

Valtteri Bottas tog över ledningen i VM-serien. Bild: Lehtikuva/Alexander Nemenov

Formel 1-kampen går vidare mellan Valtteri Bottas och Lewis Hamilton.Efter stadsloppet i Baku är det fördel Bottas.

– Jag var väldigt lycklig då jag såg målflaggan, det här betyder mycket för mig. Segern är trots allt bara den femte för mig totalt, säger Bottas till MTV3.

Mercedes dominans är total. Samtliga fyra deltävlingar har slutat i dubbelseger för stallet.

Bottas – Hamilton, Hamilton – Bottas, Hamilton – Bottas, Bottas – Hamilton.

Det är slutplaceringarna i formel 1-deltävlingarna i Australien, Bahrain, Kina och Azerbajdzjan.

I Bakus stadslopp var det bara 1,5 sekunder som skiljde mellan Mercedesförarna.

– Vi presterar väldigt, väldigt bra allihop, säger vinnaren Bottas.

– Lewis pressade på men jag tyckte att jag hade allt under kontroll.

Tack vare segern i Azerbajdzjans huvudstad går finländaren upp i totalledning. Bottas är en poäng före stallkamraten och femfaldige världsmästaren Hamilton.

– Jag kan bara gratulera Valtteri. Han körde ett fantastiskt race, gjorde inga misstag och förtjänade segern, säger Hamilton.

– För mig försvann chansen i kvalet, men det här är bra för vårt stall. Det här är den bästa starten vi någonsin har haft.

Trean blev Sebastian Vettel med sin Ferrari.

– Det finns massor av arbete för oss att göra men just nu tror jag att vi bara ska fokusera på att maximera det vi har, säger han.

Kimi Räikkönen tvingades starta från depån då hans diskades i tidskvalet. Finländaren gjorde ett styvt lopp och körde upp sig till tionde plats.

Att Räikkönen kunde knipa en poäng berodde mest på att så många framför honom tvingades bryta.

– Vi hittade inget fäste ute på banan. Stundtals funkade det men för det mesta inte. Mycket mera än så här kunde vi inte få med oss, säger Räikkönen till CMore.

Den 12 maj fortsätter säsongen i Barcelona.

– Vi får hoppas att det går bättre där, säger Räikkönen.

Baku. Formel 1, deltävling 4 av 21:

1) Valtteri Bottas, Finland, Mercedes, 1.31.25,942, 2) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, +1,524, 3) Sebastian Vettel, Tyskland, Ferrari, +11,739, 4) Max Verstappen, Nederländerna, Red Bull, +17,493, 5) Ch

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning