Välkommen till jurytjänst medborgare Obama

USA:s tidigare president Barack Obama har kallats till jurytjänstgöring. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/AFP/Jim Watson

USA:s förre president Barack Obama har kallats till tjänstgöring i sin hemstad Chicago nästa månad, enligt Chicago Tribune.

Tidningen skriver att chefsdomare Tom Evans nyligen informerade kommunledningen om att Obama, som har bostad både i Chicago och i Washington DC, har blivit ombedd att tjänstgöra som jurymedlem nästa månad.

Evans säger till Chicago Tribune att nödvändiga säkerhetsåtgärder kommer att vidtas.

– Vi tänker i allra högsta grad på hans säkerhet, säger Evans som inte vill avslöja vilken domstolsbyggnad Barack Obama kallats till eller vilket datum det rör sig om.

Tom Evans säger också att den förre presidenten varit tydlig med att han vill åta sig uppgiften.

– Han har, via en representant, varit glasklar med att han ska genomföra sin plikt som medborgare och som boende i detta område.

Barack Obama är inte den första expresident som kallats till jurytjänstgöring. Både George W Bush and Bill Clinton har efter att de lämnat sitt ämbete varit kallade till jurytjänstgöring. Men Clinton ratades senare i den stränga urvalsprocessen, skriver Washington Post.

Ersättningen för att tjänstgöra som jurymedlem i Chicago är 17 dollar och 20 cent om dagen, enligt Fox News.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46