Välhängd hjälte upprör i danskt barnprogram

Karaktären John Dillermans jättelånga penis för honom på oväntade äventyr. Bild: Youtube

Den danska public service-barnkanalen DR Ramasjang har orsakat ett ramaskri bland småbarnsföräldrar med sin nya animerade serie John Dillermand, rapporterar bland annat SVT.

Seriens huvudperson, som också ger den sitt namn, har nämligen en speciell egenskap: världens längsta penis. I serien använder han bland annat sitt tjugo meter långa, röd- och vitrandiga könsorgan för att hissa en flagga eller rasta en hund. Men lemmen har också sin egen vilja, och generar också John genom att till exempel stjäla en glasstrut av ett barn.

Nu överöses DR Ramasjang av klagomål från föräldrar som ifrågasätter huruvida ämnet är lämpligt för den tilltänkta målgruppen: barn i dagis- och lågstadieålder. Men serien har också försvarare som anser att den är komisk, och att det är de vuxna tittarna som projicerar oanständiga uppfattningar på den. DR Ramasjangs chef Morten Skov Hansen har sagt att serien kommer att fortsätta sändas som planerat, i sammanlagt 20 avsnitt av vilka många redan finns att se på Youtube och på kanalens hemsida.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning