Välgörenhetscyklisterna samlade in över en miljon

Deltagarna väljs ut bland dem som fyller i en ansökningsblankett på Team Rynkeby – God Morgons webbplats. Under året ska deltagarna cykla till Paris och samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Arkivbild. Bild: Niklas Tallqvist

Cykelprojektet Team Rynkeby – God Morgon är i mål för den här säsongen. Gåvochecken för cancersjuka barn landade på över en miljon euro.

– Genom att röra på sig gör man gott både för andras och sitt eget välbefinnande. Det är alldeles otroligt att vi fått så här många företag, sammanslutningar och privatpersoner med på projektet att samla in medel för svårt sjuka barn, säger Kirsi Pärssinen som är Finlandsansvarig för Team Rynkeby – God Morgon.

Under ett års tid har sju finländska lag samlat in sammanlagt 1 107 327 euro. Av pengarna får barncancerstiftelsen Aamu 70 procent (775 129 euro), vilket är 150 000 euro mer än i fjol. Resten går till att stödja den psykosociala vården av barn, unga och deras familjer.

Läs också: Lisa Martens vet varför barncancerforskningen behöver varje euro – sonen Ville är med hela vägen till Paris

Projektet Team Rynkeby grundades 2002 i Danmark. Det första finländska laget deltog i cyklingen 2013. Under åren har sammanlagt 3,3 miljoner euro samlats in.

Den nya säsongen inleds i oktober. Då deltar åtta lag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning