Valencic räddade HJK

HJK:s Moshtagh Yaghoubi och Ilves Felipe Aspegren kämpade om bollen.Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

HJK lyckades vända och vinna hemmapremiären mot Ilves.

Herrligan:

HJK-Ilves 3-1 (0-1)

FC Lahti-TPS 3-2 (0-0)

RoPS - IFK Mariehamn 2-0 (0-0)

KuPS - FC Honka 1-1 (1-1)

Hemmalaget dominerade matchbilden – helt som väntat. Men det var Ilves som tog ledningen efter en hörnspark redan i nionde minuten och länge såg det ut som att Tuure Siiras mål skulle räcka till bortaseger i ligapremiären i Tölö.

– Det blir svårt när dom gör första målet och drar sig bakåt, säger Filip Valencic.

Den slovenska anfallaren blev något av en matchhjälte för HJK med sina två mål. Men det var en kontroversiell straff i 76:e minuten som blev inledningen till Klubis vändning. Riku Riski föll omkull och nyförvärvet Klauss satte säkert bollen i vänstra nedre hörnet.

Valencic kom in 59:e minuten i stället för Mensah. Det var han som skickligt förlängde in Juha Pirinens inlägg i 84:e minuten och bäddade för HJK:s seger. I stopptid utökade slovenen till 3-1.

– Det var viktigt att vinna den första matchen, säger Valencic och sticker inte under stol med att han hellre skulle vara i startelvan.

– Alla spelar så här mot HJK. Bygger en vägspärr framför mål och försöker göra mål genom kontringar och hörnor. Vi måste bara leva med det. Vi har tränat för det.

Tränaren Mika Lehkosuo var nöjd efter matchen. Han vet hur stora förväntningar HJK möter varje säsong.

– Matchen gick ungefär som väntat. Förutom deras 1-0-mål. Killarna visade bra karaktär i dag, säger han.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33