Polisen har gripit två pojkar för pizzeriarånet i Karis

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Fyra ungdomar rånade våldsamt en pizzeria i Karis på söndag kväll. Polisen har gripit två minderåriga pojkar som misstänkta för rånet. De övriga två är ännu på flykt.

Fyra ungdomar rånade en pizzeria på Bangatan i Karis på söndagen klockan 20.30. De maskerade pojkarna trängde in i pizzerian och använde våld mot en sextioårig man som jobbade. Pojkarna kom över en summa kontanter.

Efter rånet flydde pojkarna till fots längs Dalgatan. De hade gömt två mopeder bakom den svenska lågstadieskolan på Nabogatan. Pojkarna hoppade på mopederna och fortsatte flykten.

Pojkarna var klädda i mörka kläder, en del hade dragit huvan över huvudet. Alla hade dolt sina ansikten.

Personen som jobbade på pizzerian blev skakad, men fick inga allvarliga skador. Händelsen utreds som rån, vilket kan ge maximalt sex år fängelse.

Vid tidpunkten för rånet hade pizzerian inga kunder.

Två gripna

Polisen lyckades gripa två av pojkarna under måndagseftermiddagen. Polisen hade säkrat bra bilder från övervakningskameror och en polispatrull fick syn på mopederna. Gripandet gick lugnt till.

–  De gripna pojkarna är födda 2002, säger förundersökningsledaren kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning.

Enligt honom är pojkarna från trakten. Ingendera har gjort sig skyldig till något allvarligt brott tidigare. Den ena har en obetydlig trafikförseelse.

–  De kom in för en liten stund sedan. En utredare pratar med dem som bäst. Vi kommer att ordna formella förhör på tisdag, säger Sjöholm.

Pojkarna kommer att tillbringa natten i polishäktet i Raseborg, närmare bestämt Ekenäs.

Sjöholm är övertygad om att det är tidsfråga innan de två andra pojkarna blir gripna. En av dem är fortfarande oidentifierad.

Sjöholm vill inte avslöja vilken sorts våld pojkarna använde mot mannen.

–  Jag vill inte säga mer än så i det här skedet. Orsaken är att jag vill höra dem berätta om det i förhöret. Jag vill inte att de ska kunna påstå att de läst om det i tidningen, säger Sjöholm.

Texten har uppdaterats kl. 17.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning