Tre män omkom i bilolycka i Kimitoön, en skadades allvarligt

Polisen spärrade av vägen vid olycksplatsen. Bild: Roni Lehti

Tre män omkom då en bil körde av vägen i Kimitoön i Egentliga Finland natten till lördagen. Ytterligare en man skadades allvarligt. Alla fyra männen är ortsbor.

Den allvarligt skadade mannen vårdas vid Åbo universitetssjukhus.

Männen i olycksbilen var födda 1982, 1990, 1996 och 1974.

Den tragiska avkörningen i Kimitoön i Egentliga Finland natten till lördagen skedde i en farlig kurva, säger Juhani Salonen till FNB. Han har bott i Dalsbruk i ungefär fem år.

Salonen säger att han känner de omkomna genom gemensamma bekanta.

– Alla här känner varandra.

Olyckan inträffade på Dragsfjärdsvägen, strax efter korsningen med Kyrkobyvägen. Olycksbilen hade kört mot Kimito. Efter korsningen finns en uppförsbacke som svänger åt höger. Det var där bilisten hade tappat kontrollen över bilen, som kanade ut på väster sida om vägen, krockade med ett träd, voltade och landade på taket.

Hög hastighet

Enligt polisens preliminära uppgifter höll bilen mycket hög hastighet då olyckan skedde. Hastighetsbegränsningen på platsen är 60 kilometer i timmen. Kommissarie Marko Luotonen uppger att den tekniska utredningen på platsen inte är klar.

– Jag kan inte i det här skedet bedöma hur fort bilen körde, men hastigheten var hög, säger Luotonen.

Polisen utreder också om halt väglag kan ha bidragit till olyckan, men enligt vad man tillsvidare känner till var halt väglag inte orsaken till olyckan.

Nödcentralen larmades om en bil som kört av vägen strax före klockan fem natten till lördagen. Olyckan hade skett redan tidigare på natten, polisen utreder den exakta tiden för olyckan.

Alla fyra män var kvar inne i bilen. Kommissarie Luotonen kan ännu inte säga om bilbältena var fastspända.

Krishjälp

Krishjälp ordnades genast efter den allvarliga bilolyckan.

Kimitoöns kommundirektör Anneli Pahta säger till FNB att både kommunen och kyrkan ger krishjälp.

Kimitoöns krishjälpsgrupp kan nås på numret 112. Man kan också ringa samjouren på Salo sjukhus på numret 02 314 4529 eller samjouren på Åbo universitetscentralsjukhus, tel. 02 313 8800.

Dragsfjärds kyrka är öppen till klockan 20 på lördagskvällen och Dalsbruks kyrka är öppen klockan 10–16 på söndag. Man har möjlighet att prata med en präst eller annan personal i församlingen.

Mer uppgifter om hjälp finns på kommunens nätsida och Facebook.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning