Väldoftande soppa

Fisksoppa med fransk inspiration doftar ljuvligt. Bild: Eva Hildén Smith/TT

Underbart god timjandoftande fisksoppa som blir extra lyxig om den serveras med sprödvärmd vitlöksbaguette.

Fransk fisksoppa med rödspätta

För 4 portioner, 40 minuter

300–400 g frysta rödspättafiléer

1 gul lök

150 g palsternacka

300 g morötter

1 bit rotselleri

1 knippa salladslök

1 liten knippa timjan

3–4 msk olivolja

2 fiskbuljongtärningar

2 msk ajvar relish

1 msk tomatpuré

1 burk (400 g) krossade tomater

ca 1 liter kokhett vatten

salt

milt paprikapulver

nymalen svartpeppar

Till servering:

1 dl majonnäs eller crème fraiche

1 tsk färskpressad citronsaft

1 vitlöksbaguette

Gör så här:

1. Tina fisken halvt och skär den i bitar.

2. Skala och hacka löken fint. Skala och finhacka rotfrukterna. Ansa och finhacka salladslöken. Finhacka timjan.

3. Fräs allt det hackade i oljan i cirka 5 minuter. Smula ned buljongtärningar, tillsätt ajvar relish och tomatpuré. Fräs cirka 1 minut. Blanda i de krossade tomaterna och hälften av vattnet. Koka cirka 20 minuter.

4. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Smaka av med salt och paprikapulver. Lägg i fiskbitarna och sjud 5–8 minuter. Peppra.

5. Servera med majonnäs eller crème fraiche blandad med citronsaft och varm vitlöksbaguette.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning