Vårsol och värme till valborg – upp till 15 grader varmt

Soligt! Så ser det ut att bli också denna valborgsmässoafton. Bild: HBL-arkiv/Dan Andersson

Solen tittar fram både på tisdag och på onsdag.

– Vi får riktigt fint vårväder i nästan hela landet. Vädret blir behagligt för valborgsfirarna, säger Helena Laakso, jourhavande meteorolog vid Meteorologiska institutet.

På tisdag utlovas klart väder i hela landet. Enstaka lokala regnskurar kan förekomma i de västra delarna av landet, men annars är det fint och soligt. Det blir 10–15 grader varmt på tisdag och det är varmast i de västra delarna av landet. I norr är det aningen svalare, omkring 5–10 grader.

Natten mot onsdagen blir däremot kall. Det lönar sig att klä på sig ordentlig till picknicken på första maj eftersom onsdagsmorgonen fortfarande är sval.

– På dagen blir det ändå varmare igen, omkring 10–15 grader och sol. I de norra delarna av landet är vädret aningen ostadigare och det kan det regna.

På onsdag kan det också regna lite i mellersta Finland, men i resten av landet är det uppehållsväder och sol.

– I det här vädret är det helt säkert roligt att fira valborg, säger Laakso.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning