Valborg firas i svalt väder

Det kyliga vädret och begränsningen av rörelsefriheten under coronakrisen sätter stopp för alla större festligheter på valborgsmässoafton i år. Bild: SPT

Enligt Meteorologiska institutet stiger temperaturen inte över 10 grader ens i södra Finland.

Det blir en kylig valborg i år, visar Meteorologiska institutets väderprognos. I södra Finland utlovas för det mesta halvmulet uppehållsväder, trots de låga temperaturerna, men i norra Finland kan valborgsfirarna räkna med enstaka snöskurar. På första maj kan det bli en del regnskurar i kustregionen i västra Finland.

Dagstemperaturen på valborgsmässoafton rör sig mellan 7 och 10 grader i landets södra och västra delar och i östra och norra Finland sjunker kvicksilvret till mellan 2 och 7 grader.

– Det lönar sig att beakta att vi har utfärdat varning för skogs- och gräsbrand i de södra och mellersta delarna av landet, säger dejourerande meteorolog Hannu Valta på Meteorologiska institutet i ett pressmeddelande.

Enligt Meteorologiska institutets långtidsstatistik är den genomsnittliga dagstemperaturen under valborgshelgen mellan 10 och 15 grader i landets södra och mellersta delar och mellan 5 och 10 grader i landets norra delar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning