Valarbete kan stoppa Marcelo från CL-retur

Real Madrids Marcelo kan missa returen mot Chelsea. Bild: Pierre-Philippe Marcou/Lehtikuva

Real Madrids vänsterback Marcelo kan missa nästa veckas Champions League-match mot Chelsea.32-åringen är inkallad till att arbeta i en vallokal under ett regionalval i den spanska huvudstaden, skriver spanska tidningen El Mundo.

Real Madrid befinner sig redan i en prekär sits inför semifinalreturen. I tisdagens hemmamatch mot Chelsea blev det 1–1 samtidigt som lagets ordinarie vänsterback, Ferland Mendy, är skadad.

Om Marcelo, som startade mot Chelsea, inte undantas från att arbeta på valdagen kommer han inte att kunna resa med laget till London för returmötet den 5 maj, dagen efter regionalvalet.

El Mundo skriver att Real Madrids försök att få Marcelo att slippa arbeta på valdagen inte har lyckats. The Guardian skriver att Real Madrid ska resa till London på valdagen (4 maj) och om Marcelo fullföljer sina plikter kan en senare inresa för vänsterbacken försvåras av de covid-19-restriktioner som råder.

Brasilianaren har varit spansk medborgare sedan 2011. Spanska medborgare kan slumpmässigt kallas in för att arbeta i vallokaler under politiska val och det krävs förmildrande omständigheter för att ursäktas.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning