Vaktmästare förgiftade och slog ihjäl tempelbesökare

Räddningsarbetare tog hand om 20 kroppar efter att det uppdagades att vaktmästaren i ett pakistanskt tempel hade dödat människor som besökt templet. Bild: EPA / ISRARUL HAQ

En vaktmästare i ett tempel i den pakistanska staden Sargodha har gripits misstänkt för att ha mördat 20 människor, rapporterar den pakistanska tidningen Dawn. Byggnaden är en sufisk helgedom, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Vaktmästaren tros ha lurat tempelbesökare till sitt kontor, där han förgiftat dem. Därefter ska han ha klätt av dem kläderna och slagit ihjäl dem med hjälp av en dolk och en påk, enligt tidningen.

Minst 19 kroppar har hittats, däribland tre kvinnor, enligt Sargodhas biträdande polischef Liaquat Ali Chatta. Senare ska ytterligare en kropp ha hittats, vilket höjer dödstalet till 20.

Enligt Chatta hade den misstänkte psykiska problem, något som dock förnekas av människor bosatta i närheten av templet. Motivet för dådet är delvis oklart. Vissa källor uppger att vaktmästaren dödade människorna för att rena dem från deras synder.